Financiële Resultaten van de BRXS beleggingspanden in het derde kwartaal 2022

Resultaten
Co-Founder BRXS
Filip Nuytemans
Co-Founder BRXS
23/12/2022

Welkom bij het overzicht van de resultaten van de BRXS beleggingspanden in het derde kwartaal 2022! Transparantie staat centraal en daarom delen we met alle investeerders een volledig en gedetailleerd financieel overzicht, zodat het perfect duidelijk is hoeveel je investering rendeert. 

Bij een investering in vastgoed, kan je op twee manieren verdienen:

De huuropbrengsten zijn gemakkelijk te berekenen door de kosten (zoals hypotheekrente, onderhoud, etc.…) af te trekken van de ontvangen huur. Dit kwartaal lagen de huuropbrengsten volledig in lijn met de verwachtingen en hebben investeerders een huurrendement ontvangen tussen 5,2% en 3,7% op hun investering, afhankelijk van welke panden ze in hun portfolio hebben. Beneden vind je een overzicht van de details per pand.

De exacte waardeontwikkeling is moeilijker in te schatten en wordt uiteindelijk bepaald door de prijs waarvoor de woning verkocht wordt in de toekomst. In de tussen tijd volgen we de evolutie via de data van het CBS (centraal bureau voor de statistiek) en eenmaal per jaar wordt een onafhankelijke taxatie uitgevoerd die ons per beleggingspand een goed interim beeld geeft van de waarde.​​

Wil je ook investeren en beginnen met verdienen? Hier vind je ons huidig aanbod aan beleggingspanden.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Landlust, Amsterdam

Het pand in Landlust is verhuurd aan 4 bewoners, voor de lange termijn, voor een totale maandelijkse huur van € 2.650. Een volledig overzicht van de inkomsten en uitgaven in het derde kwartaal:

Netto huurinkomsten

De totale netto-opbrengst van € 3.267 komt overeen met een rendement van 5,2% op jaarbasis op je belegging. Dus als je € 1.000 hebt geïnvesteerd, zou je, over de komende 12 maanden, een uitkering van €52 ontvangen. Er is dit kwartaal een onderhoud uitgevoerd aan 4 ramen en katrollen (incl. kitwerk) voor €1.815. Dit is betaald met het onderhoud budget van het kwartaal en het resterende bedrag met de geldreserves van het pand die nu €6.318 bedragen (deze dienen als een buffer voor onverwacht onderhoud en de reserves worden uitgekeerd aan investeerders op het moment van verkoop).

Buitenveldert, Amsterdam

Het pand in Buitenveldert is verhuurd sinds 1 April 2022 voor een totale maandelijkse huur van € 2.100. Een volledig overzicht van de inkomsten en uitgaven in het tweede kwartaal:

Netto huurinkomsten Q3 2022

De totale netto-opbrengst van € 2.196 komt overeen met een rendement van 3,72% op jaarbasis op je belegging. Dus als je € 1.000 hebt geïnvesteerd, zou je, over de komende 12 maanden, een uitkering van € 37,2 ontvangen.  Er zijn geen onderhouds- of reparatiewerkzaamheden geweest in deze periode, dus het maandelijks gebudgetteerde bedrag is toegevoegd aan de geldreserves van het pand, die nu €7.269 bedragen (deze dienen als een buffer voor onverwacht onderhoud en de reserves worden uitgekeerd aan investeerders op het moment van verkoop).

Waardeontwikkeling

In Augustus 2022 was er een stijging van 11.9% vergeleken met een jaar eerder (Bron: CBS). Dit ligt lager dan de stijgingen die werden geobserveerd in het begin van het jaar en dus lijkt het dat de prijsstijgingen lichtjes afvlakken wat geen slechte zaak is voor een meer duurzame groei (ipv een oververhitte groei). Rabobank en ABN Amro voorspellen nog steeds aanhoudende stijgingen voor 2022 en 2023, maar minder hoog dan we de laatste jaren gekend hebben.

Statistieken geven een goede indicatie, maar geven natuurlijk niet de werkelijke waardestijging van een specifiek pand. Begin volgend jaar (in 2023) zullen we een officiële en onafhankelijke taxatie laten doen voor elk pand door een deskundige.

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat de verandering in de waarde van het vastgoed niet hetzelfde is dan het rendement dat je ontvangt op je investering, omdat de panden gedeeltelijk zijn gefinancierd met een hypotheek, wat het effect van waardestijging vergroot. Hier lees je meer over het hefboomeffect.

Contact opnemen