Financiële Resultaten van de BRXS beleggingspanden in het eerste kwartaal 2022

Resultaten
Co-Founder BRXS
Filip Nuytemans
Co-Founder BRXS
23/12/2022

Vorige week maandag (4 April 2022) hadden we iets speciaal te vieren. We hebben de eerste rentebetaling mogen uitkeren naar alle investeerders in ons allereerste pand → het Landlust appartement!

Een totaal van €2.881 aan netto huuropbrengsten werd uitgekeerd aan alle investeerders, wat overeenkomt met een rendement van 5,2% op jaarbasis (exclusief de mogelijke waardevermeerdering). 

Transparantie is een belangrijk aspect voor ons concept en daarom delen we met alle investeerders een volledig en gedetailleerd financieel overzicht elk kwartaal, zodat het perfect duidelijk is hoe je investering ervoor staat. Het leek ons nu echter ook leuk om de resultaten breder te delen op onze blog omdat dit een goed beeld geeft van hoe Brxs werkt en hoe je rendement in vastgoed te berekenen.

Hoe werkt Brxs?

Wanneer je een brxs note koopt in een pand, dan heb je het recht op 1) een rentebetaling bestaande uit de huuropbrengsten en 2) de terugbetaling van je investering inclusief de potentiële waardestijging van pand op het einde van je investering. 

Met Brxs kan je dus gemakkelijk investeren in specifiek vastgoed, profiteren van huuropbrengsten en waardestijging, zonder zelf huisbaas te spelen. 

Hoe worden de netto huurinkomsten berekend en verdeeld?

Elk Brxs pand wordt verhuurd voor de lange termijn aan huurders onder eerlijke en marktconforme voorwaarden (geen huisjesmelkerij!). Deze opbrengsten van de huur worden verdeeld over alle investeerders, na alle kosten zoals onderhoud, gemeentebelastingen, verzekering en hypotheekbetalingen. Hier vind je een gedetailleerd overzicht van alle inkomsten en uitgaven in het eerste kwartaal voor ons pand in landlust:

De totale opbrengst van 2.881 euro is dus vorige week aan alle investeerders uitgekeerd en komt overeen met een 5,2% jaarlijks rendement op hun belegging (zonder de mogelijke waardevermeerdering erbij). 

We zitten met deze resultaten dus heel dicht bij de geschatte opbrengst en deze kan in de toekomst nog hoger uitvallen omdat de onderhoudsreserves van het pand heel sterk staan (€7.173) en er geen groot onderhoud verwacht is in de volgende jaren.

Hoe zit het juist met de waardevermeerdering?

Als investeerder in een Brxs pand, ontvang je ook je deel van de potentiële meerwaarde die wordt gemaakt wanneer de woning wordt verkocht. Betreffende het landlust pand, kunnen we (nog) geen specifiek getal kleven op een eventuele waardevermeerdering omdat we geen recente taxatie hebben laten uitvoeren (Dit doen we op het einde van elk jaar en niet per kwartaal). 

Maar we kunnen wel kijken naar de vastgoedmarkt ontwikkelingen in Nederland: 

De huizenprijzen in het eerste kwartaal van 2022 stegen 13.7% vergelijken met een jaar geleden, maar er is wel een kleine daling van 2.1% vergeleken met het einde van vorig jaar. Vastgoed experts van NVM* blijven overtuigd dat prijzen zullen blijven stijgen omdat  de vraag naar koophuizen nog altijd veel groter is dan het aanbod en ABN Amro** voorspelt nog steeds een stijging van 12.5% voor 2022. 

ABN Amro voorspelt een stijging van 12.5% in huizenprijzen voor 2022
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Contact opnemen