Naast alle financiële informatie, locatie en foto's, zijn er nog diverse andere documenten die je per pand kan bekijken.* Deze documenten geven je een compleet en transparant beeld van je investering en de grondige analyses die we uitvoeren voordat we besluiten een aankoop te doen. Dit is ook een goede manier om te leren, mocht je ooit zelf een volledig beleggingspand willen aankopen.
- Bouwtechnische inspectie uitgevoerd door een bouwkundige expert om de structurele staat van het beleggingspand te beoordelen. Het laat zien of er gebreken zijn, welk onderhoud wordt verwacht en geeft ook een kostenraming. Dit verkleint de kans op onverwacht onderhoud of renovaties en stelt ons in staat de onderhoudskosten te plannen.
- Juridische due diligence uitgevoerd door een gespecialiseerd advocatenkantoor: alle huurcontracten, vergunningen, splitsingsakte, erfpacht, VvE voorwaarden, etc.... worden getoetst aan de wetgeving, of aan alle eisen is voldaan en of er nog openstaande risico's zijn.
- Onafhankelijke taxatie: uitgevoerd door een derde partij waaruit de geschatte actuele waarde van het pand blijkt.
- Eigendomsakte: Hiermee wordt bevestigd dat een BRXS property BV de rechtmatige eigenaar is van het pand. Het kan enige tijd duren voordat dit is geüpload, afhankelijk van de verwerkingstijd door het kadaster.
Afhankelijk van het pand kunnen andere aangeleverde documenten zijn:
- WWS huurpunten: In kaart brengen of de woning 187 of meer huurpunten heeft zodat het in 2024 in de vrije sector kan blijven. Indien dit niet het geval is, een plan opstellen met welke aanpassingen en kosten nodig zijn om meer dan 187 punten te realiseren.**
- Energielabel: toont de energie-efficiëntie van de woning
- Vergunning(en): in sommige gevallen hebben woningen een specifieke vergunning nodig. Voorbeeld: vergunning voor kamerverhuur bij studentenwoningen.
* Beschikbaar voor alle woningen die na april 2023 zijn gelanceerd.
** In Nederland zijn er twee huur categorieën: 1) Sociale huur waarbij de maximale huurprijzen vastgesteld zijn door de overheid 2) Vrije huur waarbij de huurprijs wordt vastgesteld door de verhuurder. Het segment van de sociale huur is vaak niet gunstig voor verhuurders omdat de geïnde huur laag kan zijn in vergelijking met de waarde van het pand, wat leidt tot een (zeer) laag huurrendement. Of een woning in de ene of de andere categorie valt, wordt bepaald door een puntensysteem waarbij wordt gekeken naar grootte, waarde, energielabel en andere factoren. Als een pand 187 of meer punten heeft, valt het onder vrije huur.