Welk rendement kan je verwachten op je vastgoed belegging?

Op je vastgoedbelegging kan je twee rendementen verwachten: de huuropbrengsten en waardeontwikkeling. Beide zijn heel verschillend: de huur kan je zien als een passief inkomen, een bedrag dat je elke periode ontvangt, terwijl de waardeontwikkeling een winst is die je er mogelijk uithaalt bij de verkoop van je belegging.

1. Huuropbrengsten

BRXS betaalt je de netto huurinkomsten (d.w.z. de totale huurinkomsten min alle kosten) elk kwartaal uit. Dit wordt evenredig verdeeld onder alle investeerders op basis van hun percentage brxs notes in een bepaald pand. Op de pagina van elk beleggingspand vind je een schatting van de huurinkomsten en het geschatte jaarlijkse huurrendement als % op je investering. Eens je geïnvesteerd hebt in een pand, krijg je elk kwartaal bij je uitbetaling ook een gedetailleerd en transparent overzicht van de huurinkomsten.

2. Waardeontwikkeling

De waardeontwikkeling van het beleggingspand heeft een directe invloed op de waarde van je belegging. Elk jaar doen we een onafhankelijke taxatie van de woning om de huidige waarde te bepalen. Onmogelijk om de toekomst te voorspellen en net zoals met investering op de beurs kent de huizenmarkt zowel stijgingen als dalingen. Als je kijkt op de lange termijn dan heeft de huizenmarkt een sterk rendement getoond. Sinds 1949 is de huizenmarkt in Nederland gestegen in waarde met een gemiddelde van 5.4% per jaar (zie grafiek).

Hier vind je een actueel overzicht van de resultaten en uitbetalingen voor onze beleggingspanden in het derde kwartaal van 2022.

Belangrijk om te begrijpen dat een vastgoedbelegging geen zekerheid kan garanderen. Je rendement is afhankelijk van de netto huurinkomsten (deze kunnen hoger of lager uitvallen dan de schattingen) en de waarde van het beleggingspand op het moment van verkoop. Zoals alle vormen van beleggen, zijn er dus risico's betrokken bij vastgoed beleggen.

Historische ontwikkeling van de huizenmarkt en huizenprijzen in Nederland na de tweede wereldoorlog
Historische ontwikkeling van de huizenmarkt in Nederland sinds 1949

✏️ Maak je gratis account aan of lees meer over hoe te beginnen met BRXS Properties.

This is some text inside of a div block.
Views
Bijgewerkt op:
31/7/2023
Wil je in contact komen?