Wat is het Peer-to-Peer Bulletin Board?

Het P2P Bulletin Board is een speciale plek waar beleggers hun BRXS notes te koop kunnen aanbieden aan anderen. Het functioneert als een peer-to-peer platform, dat de transactie tussen twee partijen rechtstreeks mogelijk maakt.

Het Bulletin Board heeft twee doelen:

Door gebruik te maken van het p2p bulletin board ga je akkoord met de Gebruiksregels.

Peer-to-peer transacties

Een belangrijk aspect van het Bulletin Board is het peer-to-peer karakter. BRXS Properties neemt niet deel aan, noch is het verantwoordelijk voor, enige transacties of communicatie die op dit platform plaatsvinden. In plaats daarvan wordt de overdracht direct tussen de koper en de verkoper gemaakt.

Overdracht methode

De uitvoering van de transactie wordt niet door BRXS Properties verzorgd. Het regelen van de betaling en de afhandeling van de transactie is de verantwoordelijkheid van de koper en verkoper en moet buiten het bulletin board om plaatsvinden. Nadat de transactie is voltooid, moet de verkoper BRXS Properties via het bulletin board informeren, zodat het eigendom van de notes aan de koper kan worden overgedragen.

Om de betaling op een veilige manier te faciliteren, kunnen de koper en verkoper zelf ervoor kiezen om een externe escrow-service te gebruiken. De escrow-service zal de betaling vasthouden tot de overdracht van de notes voltooid is.

Kosten en Tarieven

Administratiekosten van 2% worden in rekening gebracht bij de verkoper wanneer de transactie wordt afgerond. Deze kost dekt de administratieve kosten (e.g. transferkosten) die gepaard gaan met de overdracht van note(s) naar de koper. Deze kosten worden in rekening gebracht ongeacht de gekozen overdrachtsmethode .

Aan de koper worden geen kosten in rekening gebracht.

Verkopen op het Bulletin Board

Als je, als belegger, je geld nodig hebt voordat de looptijd van je BRXS notes eindigt, kun je het Bulletin Board gebruiken om een advertentie te plaatsen voor het verkopen van je notes.

Volg deze stappen om een advertentie te plaatsen op het Bulletin Board:

 1. Navigeer naar het Bulletin Board
  1. Ga naar de "Support" pagina in de BRXS app.
  2. Klik op "Bulletin Board".
 2. Plaats je advertentie
  1. Klik op "Plaats een advertentie".
  2. Kies het specifieke vastgoedobject waarvan je je notes wilt verkopen.
  3. Selecteer de overdrachtsmethode:
   1. Op dit moment wordt alleen de handmatige methode ondersteund. De gehele overdracht moet door de twee partijen buiten het bulletin board geregeld worden.
  4. Voer het aantal notes in dat je wilt verkopen.
  5. Beslis over de prijs per note. Je moet zelf de prijs bepalen. Hierdoor heb je bijvoorbeeld de flexibiliteit om een premiumprijs in te stellen voor meer omzet of een korting voor een snellere verkoop.
 3. Publiceer je advertentie
  1. Klik op "Plaats advertentie”.
  2. Review en bevestig de details van je advertentie.

Zodra je advertentie is gepubliceerd, kunnen anderen deze zien en een bod uitbrengen om je note(s) te kopen. Je ontvangt een melding wanneer er een bod is gedaan. Om verder te gaan met een bod, volg je de onderstaande stappen:

 1. Beoordeel biedingen
  1. Op de "Bulletin Board" pagina vind je advertentie.
  2. Klik erop om de details van eventuele biedingen van andere beleggers te zien.
 2. Accepteer een bod
  1. Je kunt vrij beslissen welk bod je wilt accepteren.
  2. Om verder te gaan met een bod, klik op de knop "Accepteren" bij het geselecteerde bod.
 3. Model Contract
  1. De koper wordt gevraagd het modelcontract tussen de koper en verkoper voor de aankoop van notes te beoordelen en te accepteren.
  2. Zodra de koper het contract heeft geaccepteerd, moet je het ook beoordelen en accepteren.
 4. Regel de betaling
  1. Het bulletin board zal je voorzien van de contactgegevens van de koper. Je moet buiten het bulletin board contact opnemen met de koper om de betaling te regelen. Je kunt met de koper afspreken om een escrow-service te gebruiken om het risico op fraude te verminderen.
 5. Note(s) transfer
  1. Zodra de betaling voltooid is, moet je administratiekosten van 2% betalen via de bulletin board, daarna pas wordt het eigendom van de notes overgedragen aan de koper en is de transactie voltooid.

Kopen op het Bulletin Board

Als je te laat bent om notes te kopen tijdens hun indirecte aanbiedingsperiode, kun je ze mogelijk later kopen op het P2P Bulletin Board. Hier kun je notes bekijken en kopen die door andere investeerders zijn aangeboden.

Volg deze stappen om notes te kopen op het Bulletin Board:

 1. Navigeer naar het Bulletin Board
  1. Ga naar de "Support" pagina in de BRXS app.
  2. Klik op "Bulletin Board".
 2. Blader door de beschikbare advertenties
  1. Blader door de advertentie om notes te vinden.
 3. Doe een bod
  1. Als je een advertentie vindt die je interesseert, klik dan op de advertentie voor meer details.
  2. Lees ook de beleggingsinformatie en mogelijke risico's.
  3. Klik op "Accepteer Advertentie" om een bod te doen. Let op dat je de note koopt zoals deze oorspronkelijk is uitgegeven, ongeacht de vraagprijs van de verkoper.
 4. Wacht op de reactie van de verkoper
  1. Nadat je je bod hebt gedaan, wacht je tot de verkoper het heeft beoordeeld. De verkoper kan je bod accepteren of afwijzen.
  2. Je ontvangt een melding als de verkoper je bod heeft geaccepteerd.
 5. Model Contract
  1. Als de verkoper je bod accepteert, word je gevraagd het modelcontract tussen de verkoper en koper voor de aankoop van notes te reviewen.
  2. Accepteer het contract om door te gaan met de aankoop.
 6. Maak de betaling
  1. Neem contact op met de verkoper om de betaling buiten het prikbord te regelen. Je kunt met de verkoper afspreken om een escrow-service te gebruiken om het risico op fraude te verminderen.
 7. Note(s) transfer
  1. Zodra de betaling is afgerond, wordt de overdracht voltooid en word je de nieuwe eigenaar van de notes.
This is some text inside of a div block.
Views
Bijgewerkt op:
24/4/2024
Wil je in contact komen?