Hoe wordt de waarde van BRXS Properties notes in de interim geschat?

De uiteindelijke waarde van een beleggingspand wordt bepaald door de verkoopprijs van het pand in de toekomst. Om beleggers in staat te stellen hun beleggingen beter te volgen, wordt de tussentijdse waarde van een BRXS Properties note in een pand regelmatig geschat. Als je je notes wil verkopen voor de volledige investeeringsperiod (ie. de uiteindelijke verkoop van een beleggingspand), kan je het verkopen tegen de meest actuele tussentijdse waarde.

Deze geschatte waarde bestaat uit:

De geschatte waarde gedeeld door het aantal BRXS Properties notes in dat pand geeft dat een actuele schatting van de BRXS Properties note waarde.

Voorbeeld van een pand dat na 1 jaar in waarde is gestegen:

Een gedetailleerde beschrijving van elk component kan je hier vinden.

Voorbeeld van een huis dat na 1 jaar in waarde is gedaald:

Een gedetailleerde beschrijving van elk component kan je hier vinden.

Een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden:

1. Het rendement op je investering bestaat uit 2 delen:

Naast de potentiële waardeontwikkeling ontvang je elk kwartaal een rentebetaling die gerelateerd is aan de huurinkomsten. Om je totale rendement te bepalen, moet je dus met beide rekening houden.

2. Het effect van de hypotheek kan een positieve of negatieve invloed hebben op de BRXS Properties note waarde

Niet al onze panden hebben een hypotheek, maar voor diegenen die wel een hypotheek hebben, is het belangrijk om rekening te houden met het hefboomeffect van de hypotheek: Een hypotheek verhoogt de winst als de waarde van het pand stijgt, maar versterkt ook het verlies als het pand daalt in waarde.

3. Diversificatie:

Niet elke stad, buurt en elk beleggingspand zal in dezelfde periode gelijk ontwikkelen. Daarom is het goed om te focussen op het opbouwen van een gediversifieerde portefeuille en te diversifiëren over verschillende panden zodat je niet al je eieren in één mandje hebt.  

4. Tijd heeft een grote impact:

Een van de grootste factoren in waardeontwikkeling is puur de hoeveelheid tijd. Dit is logisch - als je vorige maand een woning hebt gekocht, is het onredelijk om te denken dat de waarde van dat pand aanzienlijk is veranderd. In tegenstelling tot de aandelenmarkt kent de vastgoedmarkt geen grote dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse schommelingen. Dat gebrek aan volatiliteit is een belangrijke reden waarom investeerders van vastgoed houden, vooral in vergelijking met de aandelenmarkt. Daarom moet je je als belegger richten op de lange termijn, omdat de huizenmarkt de neiging heeft om zich langzaam en gestaag te ontwikkelen.

This is some text inside of a div block.
Views
Bijgewerkt op:
31/7/2023
Wil je in contact komen?