BRXS Properties Week van de Financiële Gezondheid

Start met het bouwen van je financiële toekomst.

Het is mei, wat een dubbele loondag betekent - het vakantiegeld komt eraan!

Eindelijk is Covid voorbij en kunnen we weer reizen. Het is belangrijk om een ​​plan te maken voor je uitgaven om het meeste uit je financiën te halen.
Wist je dat 44% van de Nederlanders het vakantiegeld meteen op de spaarrekening zet? Geen wonder gezien de onzekere tijden waarin we leven.

Stel dat je vakantiegeld 1000 euro is.

De eerste gedachte is natuurlijk om het uit te geven. Aan de andere kant kun je het ook beleggen en je vermogen opbouwen.
Er zijn oneindig veel manieren om te investeren. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen in financiële producten zoals aandelen of bitcoins of luxegoederen aanschaffen zoals een horloge of designer tas, maar ook het renoveren van je huis of het starten van een opleiding behoren tot investeringsmogelijkheden. We hebben enkele voorbeelden van investeringen voor je uitgewerkt over een periode van 10 jaar en weergegeven in de afbeelding hieronder.
Hier zijn een paar voorbeelden van investeringen:
Disclaimer: De voorbeelden zijn hypothetisch. Aan alle beleggingen zijn risico's verbonden en het daadwerkelijke rendement hangt grotendeels af van de marktomstandigheden, het moment van beleggen en de consistentie ervan.

Waarom kiezen voor vastgoed als investering?

Al met al zijn er veel opties om geld te verdienen met je spaargeld. Het hangt af van je risicobereidheid. Hoeveel geld kun je missen en hoeveel risico wil je nemen. Natuurlijk klinkt het rendement van 44,200,148% verleidelijk, maar de kans dat Bitcoin crasht is veel groter dan de kans dat investeringen in onroerend goed in waarde dalen. De kans dat Bitcoin nog een keer een zo’n enorme opmars doormaakt is redelijk klein, daarvoor moet je dus eigenlijk terug in de tijd. In plaats daarvan is de vastgoedmarkt nog steeds een goede en meer stabiele optie. Hierbij enkele redenen waarom:

Vastgoed is in de loop van de tijd een stabieler bezit

Vastgoed is veel stabieler dan de aandelen- of cryptomarkten, dus je zult ‘s nachts beter slapen.

Vastgoed biedt je constante inkomsten via huur

Vastgoed gaat al heel lang terug en als investering om vermogen op te bouwen heeft het de tand des tijds doorstaan. Het geeft je passieve inkomsten via huur en mogelijke waardestijging in de loop van de tijd.

Vastgoed kan je beschermen tegen inflatie in deze economisch moeilijke periode

Vastgoed is een manier om je beleggingsportefeuille te diversifiëren en te versterken, omdat het niet gecorreleerd is met de aandelenmarkt (wat betekent dat ze niet noodzakelijk tegelijkertijd op en neer gaan).

Algemene tips & advies voor investeringen

Tip 1: Diversificatie

Elke investering brengt risico's met zich mee, dus leg niet al je eieren in dezelfde mand. Spreid je beleggingen over verschillende soorten beleggingen.

Tip 2: Wees consequent

Bepaal het deel van je inkomen dat je van plan bent te investeren en houd jezelf daaraan.

Tip 3: Maak een plan

Stel jezelf een realistisch doel en bouw je financiële portefeuille daar omheen.

Tip 4: Heb geduld

Als er een plan was om snel rijk te worden, zou iedereen miljardair zijn. De realiteit is dat beleggen een bewezen manier is om rijkdom op te bouwen, maar het kost tijd. Beheer je verwachtingen op korte termijn en ga voor de lange termijn.

Klaar om te investeren?

Maak je gratis account aan
App to invest in rental properties - App om te investeren in vastgoed
Wil je in contact komen?