Vastgoed als bescherming tegen inflatie

Vastgoed beleggen
Co-Founder BRXS
Filip Nuytemans
Co-Founder BRXS
19/2/2023

Wat is inflatie?

Inflatie is een gemiddelde stijging van de prijzen van goederen (denk: brood, eieren, auto’s, iphone,...) en diensten (denk: transport, schoonmaker, kapper,...). Het wil dus zeggen dat het leven duurder wordt: iets wat je vorig jaar 100 euro koste, kan je vandaag een heel pak meer kosten. Het pijnlijke van inflatie is dat je spaargeld eigenlijk minder waard wordt omdat je er vandaag minder mee kan kopen dan een jaar geleden.

Wat doe je eraan?

De inflatie daar heb jij spijtig genoeg geen controle over, maar je kan wel kiezen wat je doet met je spaargeld. Als je investeert in beleggingen die normaliter stijgen in waarde over tijd en/of voor je verdienen, dan kan je het negatieve effect van de inflatie tegengaan. Dit omdat je beleggingen (hopelijk) harder groeien dan de inflatie. Investeren dan, maar waarin?

Vastgoed als inflatie bescherming!

Historisch heeft vastgoed bewezen één van de beste beschermingen te zijn tegen inflatie. Het idee is dat vastgoed meestal meestijgt met de inflatie en de huuropbrengsten gekoppeld zijn aan de inflatie. Bij de jaarlijkse huurindexatie wordt de huur omhoog gebracht waardoor je belegging de inflatie goed opvangt. Verder bieden ze ook een stabiele bron van passief inkomen zodat je, zelfs in woelige periodes, blijft verdienen aan je belegging.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Contact opnemen