Studentenhuis te koop met vergunning in het centrum van Delft

Vastgoed beleggen
Co-Founder BRXS
Filip Nuytemans
Co-Founder BRXS
8/12/2022

Het BRXS platform biedt een unieke investeringsopportuniteit aan: een vergund kamerverhuurpand te koop in het centrum van Delft dat al volledig verhuurd is en een heel sterk huurrendement heeft. 

Met BRXS kan je direct investeren in beleggingspanden vanaf €100, verdien je jouw deel van de huurinkomsten, geniet je ook van de waardeontwikkeling op lange termijn en kan je een vastgoed portefeuille opbouwen op jouw manier. Dit studentenhuis te koop in Delft kan je hier vinden op het platform. Als je nog geen BRXS account hebt, moet jewel eerst een gratis account aanmaken voordat je toegang hebt tot het platform.

Korte samenvatting van dit studentenhuis te koop:

De belangrijkste data:

Belangrijke informatie en verwacht rendement voor studentenhuis te koop in delft
Key data voor kamerverhuurpand te koop in Delft

Het rendement op dit studentenhuis te koop

Net zoals wanneer je zelf een beleggingspand direct zou aankopen, verdien je met BRXS op twee manieren: 1) De huurinkomsten die verdeelt worden onder alle investeerders evenredig met hun investering in het kamerverhuurpand 2) Waardeontwikkeling op de langere termijn.

Verwachte huurrendement 

Heel simpel: De bruto huur die we ontvangen van de huurders ligt vast op € 3.900 per maand, dan verwachten we nog enkele kosten zoals onderhoudskosten, verzekering, VVE bijdragen, beheerskosten en stadsbelastingen. De exacte schatting kan je in de volgende tabel vinden:

Geschatte maandelijkse huurinkomsten van een kamerverhuurpand te koop in Delft
Berekening geschatte netto huurinkomsten - Kamerverhuurpand te koop Delft

Dan komen we uit op een geschat maandelijkse netto huur van € 3.243 of een jaarlijks rendement van ongeveer 5.4%. Als je dus 1.000 euro investeert in dit studentenhuis kan je voor het eerste jaar een huuropbrengst van 54 euro verwachten dat elke drie maand op je rekening wordt gestort. Meer huur details over het pand.

Historische waardeontwikkeling in delft

Het huurrendement kan je relatief goed inschatten, maar wat de huizenmarkt in de volgende 10 jaar gaat doen dat weet niemand precies. 

Laat ons dan maar de historische huizenmarkt in Delft kijken: Tussen 1995 en 2022 zijn in Delft de huizenprijzen over de gehele periode met gemiddeld 5,6% per jaar gestegen, inclusief een periode van waardedalingen in 2008-2013.

Huizenmarkt ontwikkeling: Huizenprijzen stijgingen en dalingen in Delft tussen 1995 en 2022
Gemiddelde jaarlijkse waardeontwikkeling in Delft tussen 1995 em 2022

Als je kijkt op de lange termijn dan heeft de huizenmarkt een sterk rendement getoond en deze is ook stabieler dan de aandelenbeurs, maar toch stijgen prijzen niet elk jaar even sterk en er zijn ook jaren met prijsdalingen. Hier kan je meer lezen over de actuele huizenmarkt en prognoses en ook belangrijk om te benadrukken dat de resultaten in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst.

De totale investering in dit kamerverhuurpand

Waar gaat het geld van de beleggers naartoe? Bij de aankoop van het pand komt er iets meer kijken dan de aankoopprijs alleen. Zo moeten er belastingen betaald worden (ie. De overdrachtsbelasting), notariskosten, de BRXS vergoeding en een geld reserve die wordt aangelegd voor het kamerverhuurpand. 

Investeering in het studentenhuis te koop

De aankoopprijs: De prijs waarvoor het kamerverhuurpand te koop werd aangekocht.

Renovaties: De kosten van alle herstellingen die nodig zijn om het beleggingspand klaar te maken om te verhuren. In dit geval zijn er geen herstellingen nodig omdat het studentenhuis juist gerenoveerd is voor meer dan € 80.000 en dus in heel goede staat is.

Overdrachtskosten: Alle kosten bij de aankoop van een pand, zoals de overdrachtsbelasting (8% voor beleggingspanden) en notariskosten.

BRXS vergoeding: Een eenmalige vergoeding voor BRXS die alle inspanningen dekt bij de aankoop van het beleggingspand zoals de zoektocht, onderzoek, aankoop en gereedmaken van het pand.

Geld reserves: Deze dienen als een buffer voor eventuele onverwachte gebeurtenissen zoals noodreparaties of leegstand. We hopen natuurlijk dat we deze reserves niet nodig hebben, maar beter voorbereid voor alles en zo kan de investering tegen een stootje. Wanneer een eigendom uiteindelijk terug verkocht wordt, worden de geldreserves samen met de netto-opbrengsten van de verkoop verdeeld over alle investeerders.

Virtueel bezoek van het kamerverhuurpand

Het kamerverhuurpand is al volledig verhuurd en bewoond dus onmogelijk om voor iedereen die geïnteresseerd is om te investeren een bezoek in te plannen, maar we doen ons best om je een volledig beeld te geven met de onderstaande beschrijvingen, video, foto’s en plattegrond.

Het studentenhuis te koop

De studentenwoning bestaat uit drie bouwlagen van in totaal 124 m² GO (volgens de NEN-2580 meting) en beschikt over zes verhuurde kamers, een gedeelde woonkamer, nieuwe keuken, twee badkamers, twee toiletten en een balkon. Het pand is in 2022 voor meer dan € 80.000 volledig gerenoveerd en uitgerust met nieuwe meubelen en apparatuur: onder andere nieuwe (isolatie en PVC) vloeren geplaatst, het binnen- en buitenschilderwerk aangepakt en geïnvesteerd in een nieuwe keuken en badkamer. Verder beschikt het kamerverhuurpand te koop over een vergunning en voldoet het aan de nodige geluidseisen en brandveiligheid normen. 

Kamerverhuurpand te koop

Studentenwoning te koop
Studentenhuis te koop Delft

Studentenpand te koop delft
Foto Kamerverhuurpand te koop in Delft (Naast den Haag)

Slaapkamer Studentenhuis te koop

Voor deze studentenwoning werken we samen via een meerjarige overeenkomst met een lokaal bedrijf dat voor het huisvesten van internationale studenten partner is van onder andere de TU Delft. De TU Delft reserveert deze studentenwoning elk jaar voor de aankomst van nieuwe internationale studenten waardoor de bezettingsgraad voor de komende jaren gegarandeerd kan worden.  Verder heeft dit bedrijf partnerships met onder andere de Haagse Hogeschool, de Universiteit Leiden (met faculteit in Den Haag), de Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam School of Management, Rotterdam University College, Codarts en Webster University. De genoemde onderwijsinstellingen sturen internationale studenten door naar het platform van de partner waar zij groepen kunnen vormen om een studentenhuis te huren. Dit leidt tot een grote jaarlijkse aanwas van nieuwe young internationals. Ook hierdoor heeft dit studentenhuis de afgelopen 7 jaar een bezettingsgraad van 100% weten te realiseren. De partner heeft tot op heden circa 1.500 huurtransacties voltooid. De zes kamers en gemeenschappelijke ruimtes worden verhuurd voor bepaalde tijd aan internationale studenten. De huidige jaarlijkse huurstroom bedraagt € 46.800,-.

H3: De locatie en omgeving

Het kamerverhuurpand te koop is gelegen in de Wippolder wijk in Delft vlak bij diverse faculteiten van de Technische Universiteit Delft die op loopafstand zijn gelegen. Ook ligt het pand vlak bij het centrum, horeca- en winkelgelegenheden en supermarkten, die allemaal op loopafstand liggen. Verder is station van Delft binnen ca. 5 minuten per fiets te bereiken. Deze ligging maakt het voor (internationale) studenten / young professionals erg interessant om hier te komen wonen.

Wippolder Delft
Wippolder
TU delft - Kamerverhuurpand te koop
TU Delft

Hoe werkt BRXS?

BRXS is een beleggingsplatform dat investeren in vastgoed toegankelijk, gemakkelijk en betaalbaar maakt. Zo kunnen BRXS gebruikers direct investeren in de beleggingspanden die op het platform aangeboden worden vanaf € 100. Zo kan je gemakkelijk je portfolio diversifiëren met vastgoed, een passief inkomen verdienen uit huurinkomsten (die elk kwartaal uitbetaald worden) en ook delen in de waardeontwikkeling over de lange termijn.

Bouw je vastgoed portefeuille uit en laat je geld voor je werken in volledige transparantie zonder je zorgen te moeten maken over zelf een beleggingspand te beheren en huurders te zoeken.

Het bovenstaande studentenhuis te koop in Delft kan je hier vinden. Je moet wel eerst een gratis account aanmaken voordat je toegang hebt tot het platform. Opmerking: Het openen en houden van een BRXS account is 100% gratis en duurt maar enkele minuten.

Hoe beginnen met je eerste belegging op het BRXS platform?

Stap 1: Maak een gratis account aan

Als je nog geen account hebt, kan je er hier een aanmaken. Op dit moment zijn alleen Nederlandse bewoners toegestaan om via BRXS te investeren.

Stap 2: Browse doorheen de investeringen op ons platform

Bekijk de verschillende beleggingspanden en ontdek waarin je wilt investeren. Zoals het studentenhuis dat we hierboven besproken hebben zijn alle panden op ons platform al aangekocht door BRXS, en dus volledig beschikbaar en klaar als belegging. Ze zijn niet afhankelijkheid van het ophalen van de financiering. 

Stap 3: Bekijk de beleggingspanden die je interesseren

Zodra je op een specifieke woning klikt, krijg je alle belangrijke informatie: Foto’s, locatie, marktwaarde, de grootte en de huidige stand van huur, de historische waardering, volledig financieel overzicht met de verwachte huurinkomsten. Ook is er een calculator waarmee je je verwachte rendement kan schatten op basis van je investeringsbedrag, de verwachte periode en je aannames over de waardeontwikkeling. 

Stap 4: Investeer in wat jij wil

Zodra je een keuze hebt gemaakt, kan je eenvoudig een investering doen door te klikken op “investeer nu”. Dan kies je het aantal Brxs notes kiezen waarbij één brxs note overeen komt met een investering van 100 euro in het pand. 

Stap 5: Volg je beleggingen direct in je portfolio en ontvang betalingen elk kwartaal

Eens geïnvesteerd, kan je al je beleggingen heel transparant volgen in je portfolio en kan je op twee manieren verdienen: de uitbetalingen van huurinkomsten (elk kwartaal uitbetaalt) en de mogelijke waardeontwikkeling op de langere termijn. 

Heb je nog wat vragen over hoe BRXS juist werkt? We zijn er om je te helpen. Je kan heel gemakkelijk een gesprek met ons inplannen, een chat starten of ons een e-mail sturen op hello@brxsapp.com. 

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen:

Welk rendement kan je verwachten?

Het rendement op je investering bestaat uit netto huurinkomsten (elk kwartaal uitgekeerd) en mogelijke waardevermeerdering op lange termijn. Op elke vastgoed pagina vindt je alle financiële info en een tool om een ​​betere schatting te krijgen van je verwachte rendement. Lees meer.

Wat koop je eigenlijk wanneer je een brxs note koopt?

Wanneer je een brxs note koopt, koop je een obligatie die je het recht geeft op een rente betaling per kwartaal en de terugbetaling van je investeringsbedrag na kosten. Deze betaling is variabel en hangt af van de opbrengst van woning waarop de brxs note betrekking heeft en bestaat uit:

• Netto huurinkomsten: De totale huurinkomsten min alle kosten zoals onderhoud, gemeentelijke belastingen, verzekeringen en hypotheek rentebetalingen.

• Waardeontwikkeling: Je ontvangt je deel van de potentiële meerwaarde die wordt gemaakt wanneer de woning wordt verkocht.

Wanneer en hoe kan ik mijn brxs notes verkopen?

Wij hebben BRXS gecreëerd voor investeerders die op lange termijn (minstens enkele jaren) in vastgoed willen investeren voor een optimaal rendement. BRXS is van plan elk kamerverhuurpand ongeveer 10 jaar aan te houden en wij zullen dit verkopen wanneer het financieel opportuun is voor de investeerders. Indien nodig zijn er enkele mogelijkheden voorzien indien je vroeger wil verkopen. Lees meer.

Hoe verdient BRXS geld?

Het openen en houden van een BRXS account is gratis. BRXS verdient geld door een vergoeding die is inbegrepen in het investeringsbedrag, een vastgoedbeheer vergoeding die automatisch wordt afgetrokken van de bruto huuropbrengsten en transactiekosten bij aankoop/verkoop van brxs notes. Alle weergegeven geschatte rendementen zijn netto na alle BRXS fees. Lees meer.

Wat als BRXS failliet gaat of niet langer kan opereren?

Wanneer je investeert in een kamerverhuurpand, investeer je niet in BRXS maar in een entiteit (BV) die het specifieke pand bezit. Dus als BRXS de studentenwoning niet langer kan beheren wordt het verkocht en de opbrengst wordt verdeeld onder alle investeerders in dat pand na aflossing van de hypotheek. Lees meer.

Welke risico’s zijn er bij betrokken?

Zoals bij alle beleggingen, heeft ook vastgoed risico's waar je rekening mee moet houden zoals leegstand, wanbetalende huurders, onderhoudsproblemen en huizenmarkt schommelingen. Lees meer

Wie is eigenaar van de studentenwoning?

Elk beleggingspand is volledig eigendom van een specifieke dochteronderneming van BRXS BV. (bijvoorbeeld BRXS Lucellestraat BV). Je bent dus niet wettelijk eigenaar van of aansprakelijk voor het pand met betrekking tot de Brxs notes die je aankoopt. Lees meer

Meer vragen? Lees onze volledige FAQs hier.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Contact opnemen