5 manieren om off market deals in vastgoed te vinden

Vastgoed beleggen
Co-Founder BRXS
Filip Nuytemans
Co-Founder BRXS
25/5/2023

Wat zijn off market vastgoed deals?

Off market vastgoed verwijst naar woningen of commerciële panden die niet openbaar te koop worden aangeboden. Deze panden kunnen wel te koop zijn, maar de eigenaar heeft ervoor gekozen om ze niet te laten vermelden door een makelaar of op de open markt te plaatsen. In plaats daarvan kan de eigenaar ervoor kiezen om het pand privé te verkopen, via mond-tot-mondreclame of via een netwerk van contacten.

Direct investeren in off-market beleggingspanden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat maakt off market vastgoed aantrekkelijk:

Er zijn verschillende redenen waarom off market vastgoed in Nederland aantrekkelijk kan zijn:

1. Minder concurrentie:

Omdat deze panden niet openbaar worden aangeboden, is er vaak minder concurrentie voor deze panden, wat betekent dat je een beter kans hebt om het pand tegen een goede prijs te krijgen.

2. Potentieel lagere prijzen:

Off market panden kunnen lager geprijsd zijn dan vergelijkbare panden die op de open markt worden aangeboden. Dit is omdat de eigenaar misschien snel wil verkopen en bereid is een lagere prijs te accepteren om dit te doen.

3. Grotere flexibiliteit:

Off market deals kunnen flexibeler zijn wat betreft onderhandeling, financiering en sluitingsdata. Dit kan vooral handig zijn als je haast hebt om te kopen of te verkopen.

Wat zijn de mogelijke nadelen van off market vastgoed:

Er zijn ook enkele potentiële nadelen om rekening mee te houden bij off market vastgoed:

1. Beperkte informatie:

Omdat het pand niet op de open markt wordt aangeboden, kan je beperkte informatie hebben over het pand, zoals de staat van onderhoud, de verkoopgeschiedenis en vergelijkbare panden in de omgeving.

2. Oplichting:

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het omgaan met off market panden, aangezien er een risico bestaat op oplichting of frauduleuze deals. Zorg ervoor dat je je huiswerk doet en werk samen met een gerenommeerde makelaar of adviseur om jezelf te beschermen met goed advies.

3. Verborgen problemen:

Bij off market deals moet alles vaak snel gaan en je kan je gerust de vraag stellen waarom is dit een off market deal? Waarom wil de eigenaar er zo snel van af zonder het openbaar te laten gaan. Vaak zijn hier goede redenen voor, maar soms zijn er ook addertjes onder het gras. Bijvoorbeeld een aankomende wetgeving, problemen met de huurders, problemen met buurtbewoners, huurderscommissie geschil,....

Belangrijke tip: Vergeet niet dat omdat een deal buiten de markt valt, het niet betekent dat het per definitie een "geweldige" deal is. Heel wat off market deals zijn rommel. Wees dus op je hoede, doe nog steeds je huiswerk en stel een financieel plan op.

5 Manieren om off market beleggingspanden te vinden:

Er zijn verschillende manieren om off market vastgoed deals te vinden in Nederland:

1. Netwerken:

Maak verbinding met tal van vastgoedprofessionals, zoals makelaars, brokers en investeerders, en laat ze weten dat je geïnteresseerd bent in off market deals.

2. Direct mail:

Overweeg om direct mail campagnes te sturen naar eigenaren van panden in de gebieden waarin je geïnteresseerd bent. Je kunt eigenaarinformatie verkrijgen via openbare registers of door samen te werken met een dataleverancier.

3. Online platforms:

Er zijn verschillende online platforms die zich specialiseren in off market vastgoed deals. Deze platforms kunnen een goede bron zijn voor het vinden van panden die niet op de open markt worden aangeboden.

4. Werk samen met een makelaar:

Een goede makelaar heeft een netwerk van contacten en kan je misschien helpen off market deals te vinden. 

5. BRXS: 

Wil je wel van de resultaten genieten, maar zie je al het werk dat erbij komt kijken niet zo zitten dan is BRXS misschien een goede oplossingen voor je. BRXS is een beleggingsplatform dat investeren in vastgoed toegankelijk, gemakkelijk en betaalbaar maakt. Zo kunnen BRXS gebruikers direct investeren in de beleggingspanden die op het platform aangeboden worden. Je kan al beginnen vanaf €100 en elke drie maanden krijg je jou deel van de huurinkomsten, geniet van waardevermeerdering op de lange termijn en je kan je investering op de voet volgen alsof je zelf de huisbaas bent. We hebben in onze aanbiedingen heel vaak ook panden die we off market hebben kunnen aankopen.

Contact opnemen