Kamerverhuurpand kopen als investering

Vastgoed beleggen
Co-Founder BRXS
Filip Nuytemans
Co-Founder BRXS
25/12/2022

Kamerverhuur is het verhuren van kamers in éénzelfde woning aan meerdere personen die geen gezin vormen. Dit is in vele gevallen een heel interessante investering omdat het rendement uit de huur hoger zal liggen dan indien je het volledige pand aan een persoon of gezin zou verhuren. Daarom zijn vele vastgoedbeleggers altijd op zoek naar kamerverhuurpanden. Er is wel iets meer beheerwerk omdat je meerdere huurders per pand moet vinden, maar er is wel een lager risico voor leegstand. Kamerverhuur is in vele steden populair bij jonge huurders omdat het een betaalbaar alternatief is om toch dicht tegen het centrum te wonen.  

In de meeste steden is kamerverhuur sterk gereglementeerd: je moet een vergunning hebben en het kamerverhuurpand moet aan de nodige vereisten voldoen betreffende geluidsisolatie, brandveiligheid, kamerindeling en gemeenschappelijke ruimten. Verder zijn er ook vaak een maximaal aantal vergunningen per wijk te verkrijgen. Dit maakt dat er in de meeste gevallen geen nieuwe vergunningen meer worden uitgegeven en dat het als investeerder vrij wat risico’s meebrengt om een pand aan te kopen met de hoop een kamerverhuurvergunning te krijgen. 

Waar vind je kamerverhuurpanden?

Zoals aangegeven is het heel moeilijk om nieuwe vergunningen te bemachtigen, dus kan je zo’n pand best overkopen van een andere belegger. Je kan zoeken op de verschillende marktplaatsen voor beleggingspanden, maar spijtig genoeg komen de aantrekkelijke kamerverhuurpanden vaak nooit op de openbare markt omdat ze off market worden verkocht. 

En terwijl het een uitstekende geweldige strategie is om extra rendement uit je vastgoedbelegging te halen, toch komt er wel heel wat bij kijken: Tot wanneer is de vergunning geldig?, Is ze wel officieel afgeleverd? En voldoet het pand wel aan alle huidige eisen? Want bij een controle kan een vergunning ook ingetrokken worden en dat kan heel slecht aflopen voor je belegging. Doe dus zeker een grondig onderzoek.

Wil je wel van de resultaten genieten, maar zie je al het werk dat erbij komt kijken niet zo zitten dan is BRXS misschien een goede oplossingen voor je. We hebben in onze aanbiedingen heel wat goede kamerverhuurpanden die we vaak off market hebben kunnen aankopen. Je kan al beginnen vanaf €100 en elke drie maanden krijg je jou deel van de huurinkomsten, geniet van waardevermeerdering op de lange termijn en je kan je investering op de voet volgen alsof je zelf de huisbaas bent.

-> Lees meer over hoe beginnen in vastgoed met BRXS of maak een gratis account aan

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Contact opnemen