Inflatie is pijnlijk voor je spaargeld!

Huizenmarkt
Co-Founder BRXS
Filip Nuytemans
Co-Founder BRXS
25/12/2022

De inflatie is torenhoog met 9.7% in Maart 2022 volgens cijfers van CBS (centraal bureau van statistiek). Dit is de hoogste inflatie in meer dan 40 jaar, sinds april 1976 om exact te zijn.


Wat wilt dit nu juist zeggen? 

📈 Inflatie is een gemiddelde stijging van de prijzen en wil dus zeggen dat het leven duurder wordt. Iets wat je vorig jaar 100 euro koste, kan je vandaag een heel pak meer kosten. Het pijnlijke van inflatie is dat de rente op je spaarrekening op 0% staat, dus terwijl de prijzen stijgen blijft je spaargeld hangen op hetzelfde niveau en wordt het eigenlijk minder waard want je kan er minder mee kopen. 

Begin met investeren in vastgoed op het BRXS platform en leer al doende! Je kan hier een gratis account aanmaken
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Dus wat nu?

De inflatie daar heb jij spijtig genoeg geen controle over, maar je kan wel kiezen wat je doet met je spaargeld. Investeren dan maar. 

📉 Aandelen? 

Als we kijken naar de beurs over de afgelopen maanden, dan is dat ook geen evidente keuze want die blijft heel volatiel en is ook in dalende lijn. De AEX (de index van de 25 grootste aandelen op de beurs van Amsterdam) is sinds het begin van dit jaar al 9% gedaald.

🏢 Vastgoed als alternatief!

In deze onzekere tijden, heeft vastgoed historisch bewezen een goed alternatief te zijn en daar zijn verschillende redenen voor:

🏠 Investeren in vastgoed met Brxs

Met Brxs maken we het heel gemakkelijk voor jou om in specifiek vastgoed te investeren vanaf €100 en je verdient rente via huuropbrengsten (uitbetaald elk kwartaal) en potentiële waardevermeerdering op de langere termijn.

Contact opnemen