Hoe passief inkomen genereren met vastgoed beleggen

Vastgoed beleggen
Co-Founder BRXS
Filip Nuytemans
Co-Founder BRXS
3/10/2023

Beleggen in vastgoed is al lang een populaire manier om passief inkomen te verdienen. In tegenstelling tot actief beleggen stelt passief beleggen beleggers in staat geld te verdienen met minimale betrokkenheid. In vastgoed kan dit op verschillende manieren, waaronder rechtstreeks investeren in beleggingspanden, REIT's (vastgoedfondsen) en crowdfunding. In deze blogpost verkennen we de verschillende manieren om passief inkomen te verdienen via vastgoedinvesteringen en geven we tips over hoe je kan beginnen. Een volledige gids over investeren in vastgoed met een kleine inleg vind je hier.

Wat is passief inkomen in vastgoed?

Passief inkomen zijn de inkomsten die je ontvangt zonder dat je er veel tijd of inspanning in hoeft te steken. Dit betekent dat je inkomsten genereert terwijl je geen (of bijna geen) activiteiten uitvoert. Passief inkomen is dus een constante en stabiele cashflow die binnenkomt. Het is dus niet waardeontwikkeling. Dat haal je er pas uit wanneer je je belegging verkoopt en het is dus geen continue cashflow die blijft stromen.

In vastgoed is het passieve inkomen de huur die je ontvangt van de huurders, het dividend dat je ontvangt uit het vastgoedfonds of de rente die je verdient op je lening. 

#1. Investeren in een beleggingspand

Beleggingspanden zijn vastgoedobjecten die specifiek zijn aangekocht voor beleggingsdoeleinden. Hieronder vallen onder andere appartementen, kantoorgebouwen, winkelcentra en hotels. Beleggers investeren in beleggingspanden om inkomsten te genereren uit verhuur of verkoop.

Er zijn verschillende redenen waarom beleggers kiezen voor beleggingspanden, waaronder:

Er zijn enkele nadelen aan het beleggen in een huurwoning, die overweging moeten zijn voordat je besluit om te investeren:

#2. Investeren in beleggingspanden met BRXS

Er zijn heel wat voordelen bij het investeren in een beleggingspand, maar ook heel wat nadelen wat het niet voor iedereen geschikt maakt om er volledig zelf aan te beginnen. Daarom is er BRXS, dat beleggen in vastgoed meer toegankelijk en laagdrempelig maakt. Op het platform kan je rechtstreeks beleggen in de huurwoningen van jou keuze vanaf €100, elk kwartaal ontvang je je  deel van de uitbetalingen van de huur en pp lange termijn deel je mee in de waardeontwikkeling van het pand. Lees meer over hoe te beginnen met BRXS.

#3. Vastgoedfondsen of REITs

Vastgoedfondsen zijn beleggingsfondsen die zich richten op investeringen in onroerend goed, zoals kantoren, winkels, appartementen en hotels. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen en nadelen van investeren in vastgoedfondsen.

Voordelen:

Nadelen:

#4. Crowdfunding

Vastgoedcrowdfunding is een manier om te investeren in vastgoed waarbij beleggers gezamenlijk geld in een vastgoedproject investeren via een online platform. Hieronder vindt u een overzicht van de voordelen en nadelen van investeren in vastgoed via crowdfunding.

Voordelen:

Nadelen:

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Contact opnemen