Huizenprijzen dalen? Is dit een goed moment om te investeren?

Huizenmarkt
Co-Founder BRXS
Filip Nuytemans
Co-Founder BRXS
8/12/2022

🕵️‍♀️ Is er iets aan de hand?

Eerst wat perspectief: De daling is vrij klein met 2.1%; en als je de vergelijking maakt met een jaar eerder, liggen de prijzen nog altijd 13,7 procent hoger. Dus wat kan de verklaring zijn:

🔮 Wat brengt de toekomst?

Niemand kan de toekomst met zekerheid voorspellen 😏! Dit gezegd zijnde, de meeste vastgoed experten zoals NVM en ABN Amro** blijven van mening dat de huizenprijzen zullen blijven stijgen omdat de vraag naar koophuizen nog altijd veel groter is dan het aanbod. Deze kloof is langdurig en structureel en zal waarschijnlijk niet snel gedicht worden, maar de stijging van hypotheekrente kan de groei iets meer bescheiden maken. En dat laatste is op zich een goede zaak: beter duurzame groei dan overhitte groei. 

ABN Amro voorspelt een stijging van 12.5% voor 2022 en een stijging van 5% voor 2023.

🎢 Waarom vastgoed toch een goede investering blijft in deze volatiele tijden:

In deze onzekere tijden met hoge inflatie, dalingen op de beurs en 0% rente op je spaarrekening, weet je niet goed waar met je geld naartoe. Vastgoed heeft historische bewezen een goed alternatief te zijn in dergelijke periodes. 

Met Brxs maken we het heel gemakkelijk om in specifiek vastgoed te investeren vanaf €100 en je verdient rente via huuropbrengsten (uitbetaald elk kwartaal) en potentiële waardevermeerdering op de langere termijn 💰.

🏡 Ook geïnteresseerd om te investeren in vastgoed?

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Contact opnemen